(040) 283 26 67

info@kootstra-therapie.nl

info@kootstra-medifit.nl

Kloosterstraat 15, Nuenen

Fysiotherapie in onze praktijk

Onze praktijk biedt gespecialiseerde fysiotherapie om u te helpen uw klachten te verminderen en uw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Onze specialisaties

We zijn een groepspraktijk voor Fysiotherapie met veel verschillende disciplines, waarbij wij door middel van uitgebreide bij- en nascholing op de hoogte zijn van de nieuwste zienswijzen, inzichten en technieken.

fysio

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zicht richt op het voorkomen, verminderen of verhelpen van lichamelijke klachten aan het bewegingsapparaat.

IMG_2656

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van klachten in de wervelkolom en andere gewrichten.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie gericht op het behandelen en begeleiden van sport gerelateerde blessures en klachten.

IMG_2644

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is zoals de naam aangeeft een specialisme binnen de fysiotherapie die zich richt op het beoordelen en behandelen van motorische problemen bij kinderen.

IMG_2653

Bekkenfysiotherapie

Een bekkenfysiotherapeut richt zich met name op klachten in het gebied van bekkenbodem, lage rug en buik.

Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

IMG_2650

Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie richt zich op het behandelen van klachten in het hoofd-, hals- en kaakgebied. Hierbij kan gedacht worden aan problemen met kauwen, slikken en het openen van de mond.

Hand- en polyfysiotherapie

Handfysiotherapie

Een hand- en polsfysiotherapeut hebben expertise in anatomie en functie van de hand en gebruiken specifieke behandeltechnieken om mobiliteit te verbeteren, pijn te verminderen en herstel hiermee te bevorderen.

IMG_2649

Echografie (MSU)

MusculoSkeletal Ultrasound vertaalt zich naar musculoskeletale echografie. Een diagnostische techniek die gebruikt wordt door onze fysiotherapeuten om schade, onsteking of irritatie aan spieren, pezen of andere zachte weefsels vast te leggen. Hierdoor kunnen wij een zeer gericht behandeltraject inzetten.

WhatsApp Image 2023-04-01 at 17.24.56

Revalidatietraining

Revalidatietraining is een essentieel onderdeel van fysiotherapie. Kootstra Fysiotherapie Nuenen beschikt over een moderne oefenzaal met alle benodigde apparatuur om adequaat te herstellen na bijvoorbeeld een trauma, letsel of operatie.

Osteapathie

Osteopathie

Osteopathie is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op het identificeren, behandelen en voorkomen van fysieke klachten. Een osteopaat behandeld op verschillende niveaus. Denk hierbij niet alleen aan spieren en gewrichten maar ook het orgaan- en zenuwstelsel.

Haptonomie

Haptonomie

Haptonomie is een benadering die zich richt op het bewust worden en ervaren van gevoelens en emoties in relatie tot het bewegingsapparaat en eventuele klachten.

Physiotherapist doing acupuncture to a young woman on her back

Dry needling

Dry Needling is een speciale behandeltechniek waarbij er met een dunne naald een triggerpoint / spier wordt aangeprikt. Hierdoor spant de spier zich volledig aan waarna hij loslaat en ontspant.

Kinesiology taping.Physical therapist applying kinesiology tape to patient knee.Therapist treating injured knee of young athlete.Post traumatic rehabilitation, sport physical therapy,recovery concept.

Taping

Kinesiotaping is een techniek waarbij elastische tape aangebracht wordt op de huid om de onderliggende spieren en gewrichten te ondersteunen in hun functie.

mf2

Oncologische fysiotherapie

Een oncologisch fysiotherapeut is gericht op het begeleiden en ondersteunen van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Het richt zich op het verbeteren van fysieke functies en de kwaliteit van leven doormiddel van training.

IMG_2658

Ziekte van Parkinson

Parkinson is een neurologische aandoening waarbij de motoriek van het lichaam verstoord raakt door een tekort aan dopamine in de hersenen. Hierbij is het belangrijk om gedoseerd in beweging te blijven met de juiste balans en coördinatie training.

DUIZELIGHEID

Positieduizeligheid (BBPD)

BPPD staat voor goedaardige, kortdurende duizeligheidsaanvallen die ontstaat door positieverandering. BPPD wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van 'oorkristallen' in een deel van het binnenoor (evenwichtsorgaan) waar zij zich niet horen te bevinden.

3d rendered medically accurate illustration of the human bronchi

COPD

Chronisch Obstructive Pulmonary Disease is een progressieve longaandoening die de luchtwegen aantast. Hierdoor kunnen eventuele ademhalingsproblemen of benauwdheid optreden. Het is zeer belangrijk om actief te blijven bewegen met COPD.

covid19

Covid-19 Revalidatie

Na het doormaken van het Covid-19 virus kunnen er langdurige restverschijnselen blijven bestaan. U kunt last hebben van kortademigheid, vermoeidheid, spierzwakte en andere klachten die u beperken in uw dagelijkse activiteiten. Onze therapeuten zijn bijgeschoold om u te begeleiden in uw revalidatie.

Maak een afspraak bij ons

Ons team staat klaar om u te helpen bij al uw klachten.