(040) 283 26 67

info@kootstra-therapie.nl

info@kootstra-medifit.nl

Kloosterstraat 15, Nuenen

Specialisatie -Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van ouderen. Het doel van geriatriefysiotherapie is het behouden en verbeteren van de mobiliteit, zelfstandigheid en kwaliteit van leven van ouderen.

Ouderen kunnen te maken krijgen met verschillende problemen, zoals pijn, stijfheid, verminderde spierkracht en balansproblemen. Dit kan leiden tot beperkingen in het dagelijks leven, zoals moeite met lopen, traplopen en het uitvoeren van huishoudelijke taken.

Een geriatriefysiotherapeut kan helpen bij het verminderen van deze problemen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen. De behandeling richt zich op het verbeteren van de mobiliteit, spierkracht en balans, en kan bestaan uit oefentherapie, mobilisaties en manipulaties, massage en hulpmiddelen zoals looprekken en rolstoelen

"Geriatriefysiotherapie is niet alleen gericht op het behandelen van fysieke klachten, maar ook op het behouden en verbeteren van de zelfstandigheid en kwaliteit van leven van onze ouderen."

Geriatriefysiotherapie kan helpen bij verschillende aandoeningen en problemen, zoals artritis, artrose, osteoporose, beroerte, Parkinson en dementie. Het kan ook helpen bij het voorkomen van vallen en het verbeteren van de mobiliteit na een operatie of ziekenhuisopname.

Onze geriatriefysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid om ouderen te behandelen en hebben de expertise en ervaring om effectieve en veilige behandelingen te bieden. We werken samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en ergotherapeuten, om een integrale en persoonlijke aanpak te bieden die gericht is op het verbeteren van de gezondheid en kwaliteit van leven van onze oudere patiënten.

Maak een afspraak bij ons

Ons team staat klaar om u te helpen bij al uw klachten.