(040) 283 26 67

info@kootstra-therapie.nl

info@kootstra-medifit.nl

Kloosterstraat 15, Nuenen

Specialisatie – Echografie

Ultrasound of kid's knee-joint - diagnosis

Echografie is een medische beeldvormingstechniek die gebruik maakt van geluidsgolven om gedetailleerde beelden te maken van de interne structuren van het lichaam, zoals organen, weefsels en botten. Tijdens een echografie wordt er een kleine hoeveelheid gel op de huid aangebracht en wordt er met behulp van een apparaatje, een transducer genaamd, geluidsgolven het lichaam ingestuurd. De geluidsgolven worden vervolgens teruggekaatst door de interne structuren van het lichaam en worden omgezet in beelden die door een arts of radioloog kunnen worden geanalyseerd. Echografie is een veilige en niet-invasieve techniek en wordt gebruikt voor diagnose, evaluatie en behandeling van verschillende aandoeningen. Het wordt ook vaak gebruikt bij fysiotherapie om de diagnose van musculoskeletale aandoeningen te ondersteunen en de voortgang van behandelingen te volgen.

"Echografie is als een raam naar het lichaam, waarbij we een kijkje kunnen nemen in de binnenwereld van het menselijk lichaam zonder daarbij schade aan te richten. Het biedt ons als medische professionals de mogelijkheid om snel en nauwkeurig diagnoses te stellen en behandelingen te begeleiden, zodat we onze patiënten de beste zorg kunnen bieden."

Onze bekkenfysiotherapeut Christine Muyderman is geschoold in echografie van het bekkengebied en Frank Kootstra, Sidney Ooms en Anouk Otten hebben de opleiding MSU (Muskulo Skeletal Ultrasound en (sport)revalidatie) afgerond. Vanzelfsprekend is onze praktijk uitgerust met moderne en complete echografie-apparatuur.

Maak een afspraak bij ons

Ons team staat klaar om u te helpen bij al uw klachten.