(040) 283 26 67

info@kootstra-therapie.nl

info@kootstra-medifit.nl

Kloosterstraat 15, Nuenen

Specialisatie – Orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie is een gespecialiseerd gebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het behandelen van aandoeningen van het hoofd, het gezicht en de kaak. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen zijn met kauwen, slikken, praten of het openen van de mond. Orofaciale fysiotherapeuten zijn experts op het gebied van de anatomie en functies van de mond en het gezicht en werken samen met tandartsen, orthodontisten, KNO-artsen en neurologen om een volledige behandeling te bieden aan patiënten met orofaciale problemen.

De behandelingen die worden aangeboden door een orofaciale fysiotherapeut zijn gericht op het verbeteren van de functies van de mond en het gezicht, het verminderen van pijn en het herstellen van de mobiliteit en flexibiliteit. Dit kan onder meer worden bereikt door middel van oefeningen, manuele therapie en ademhalingstechnieken

"Een gezonde mond en een pijnvrij gezicht zijn essentieel voor een goede kwaliteit van leven. Orofaciale fysiotherapie biedt de expertise en behandelingen om deze doelen te bereiken en te behouden."

Orofaciale fysiotherapie kan helpen bij een breed scala aan aandoeningen en symptomen, waaronder:

  • TMD (Temporomandibulaire Disfunctie): Dit is een aandoening waarbij er problemen zijn met het kaakgewricht en de spieren die de kaken bewegen, wat kan leiden tot pijn, moeite met kauwen of praten en het onvermogen om de mond volledig te openen of sluiten.

  • Hoofdpijn: Sommige soorten hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en migraine, kunnen worden veroorzaakt door spierspanning in het gezicht en de kaak, en kunnen worden behandeld door een orofaciale fysiotherapeut.

  • Snurken en slaapapneu: Dit zijn aandoeningen die kunnen worden veroorzaakt door problemen met de spieren in de mond en de keel. Een orofaciale fysiotherapeut kan oefeningen aanleren om de spieren te versterken en de symptomen te verminderen.

  • Gezichtsverlamming: Dit is een aandoening waarbij de spieren aan één kant van het gezicht verlamd zijn. Orofaciale fysiotherapie kan helpen om de spieren te versterken en de bewegingsmogelijkheden te herstellen.

Kortom, orofaciale fysiotherapie is een belangrijk en gespecialiseerd gebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het behandelen van aandoeningen van het hoofd, het gezicht en de kaak. Een orofaciale fysiotherapeut kan helpen bij het verbeteren van de functies van de mond en het gezicht, het verminderen van pijn en het herstellen van de mobiliteit en flexibiliteit. Bij onze praktijk werken ervaren en deskundige orofaciale fysiotherapeuten die zich inzetten voor het bieden van hoogwaardige zorg en behandeling aan onze patiënten.

Maak een afspraak bij ons

Ons team staat klaar om u te helpen bij al uw klachten.