(040) 283 26 67

info@kootstra-therapie.nl

info@kootstra-medifit.nl

Kloosterstraat 15, Nuenen

Specialisatie – Osteopathie

Voor onze specialisatie Osteopathie werken wij samen met Job van Beek. https://www.osteopathiejobvanbeek.nl 

Osteopathie is een holistische vorm van geneeskunde die zich richt op het behandelen van het hele lichaam in plaats van slechts een specifiek symptoom of gebied. Het is gebaseerd op het idee dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen als het in balans is en alle systemen goed samenwerken.

Een osteopaat gebruikt handmatige technieken om de beweging en functie van gewrichten, spieren, organen en het zenuwstelsel te verbeteren en de bloedcirculatie te stimuleren. Deze technieken zijn onder meer manipulaties, mobilisaties en stretchtechnieken, evenals massage en oefeningen.

"Een osteopaat zoekt niet alleen naar de bron van de pijn, maar ook naar de oorzaak ervan. Door het lichaam als geheel te behandelen, kunnen we de balans herstellen en het zelfherstellende vermogen van het lichaam activeren."

Osteopathie kan helpen bij een breed scala aan aandoeningen en symptomen, waaronder:

  • Rugpijn en nekpijn: Osteopathie kan helpen de mobiliteit van de wervelkolom te verbeteren, spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan leiden tot vermindering van pijn en stijfheid.

  • Sportblessures: Osteopathie kan helpen bij het herstellen van sportblessures door de mobiliteit van de gewrichten te verbeteren, de spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te stimuleren.

  • Ademhalingsproblemen: Osteopathie kan helpen bij het verbeteren van de ademhalingsfunctie door de mobiliteit van de ribben en borstkas te verbeteren, de spieren rondom de longen te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

  • Hoofdpijn: Osteopathie kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn door de mobiliteit van de nek en de bloedcirculatie te verbeteren.

Osteopathie is een veilige en effectieve vorm van geneeskunde die kan helpen bij het behandelen van een breed scala aan aandoeningen en symptomen. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van baby’s tot ouderen, en kan worden gebruikt als aanvulling op andere vormen van medische behandeling. Bij onze praktijk werken ervaren en deskundige osteopaten die zich inzetten voor het bieden van hoogwaardige zorg en behandeling aan onze patiënten.

Maak een afspraak bij ons

Ons team staat klaar om u te helpen bij al uw klachten.