(040) 283 26 67

info@kootstra-therapie.nl

info@kootstra-medifit.nl

Kloosterstraat 15, Nuenen

Specialisatie – Sportfysiotherapie

1191786

Een sportfysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen bij preventie , voorlichting en adviezen voor iedereen die sport of wil gaan sporten. Verder behandelt een sportfysiotherapeut sportblessures. He doel samen komen tot een verhoogde belastbaarheid tijdens een blessureperiode is steeds de uitdaging. Tapen en bandageren is ook een mogelijkheid om ondersteuning te bieden bij of na een blessure. Voor het revalideren na een blessure hebben we een splinternieuwe oefenzaal van 130m3 met de nieuwe fitnessapparatuur. Allemaal onder een dak.


Sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in coördinatie, krachtsinspanningen en snelle activatie van spieren. Niet alleen bij blessures naar aanleiding van sport, maar ook in het trainen en opbouwen van uw spieren voorafgaand en tijdens het sporten. Door de analyse van spiergebruik, houding en klachten bij inspanningen, kijkt de sportfysiotherapeut naar het lichaam in actie. In de topsport worden al jaren fysiotherapeuten ingezet om zich met deze vorm van fysiotherapie bezig te houden. Dit omdat het lichaam gebouwd is om te bewegen, maar de hedendaagse sporten veel van het lichaam kunnen vergen. Na blessures kan de sportfysiotherapeut helpen met een goede wederopbouw, en het voorkomen van blessures.

"Sportfysiotherapie is er voor alle sporters, van beginners tot topsporters, die zich willen voorbereiden op hun sportprestaties of die willen herstellen na een blessure. Samen werken we aan het vergroten van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit, zodat je het beste uit jezelf kunt halen en jouw sportieve doelen kunt behalen."

Onze sportfysiotherapeut zal met u samen kijken naar uw tak van sport, uw vragen, klachten of blessures. Voorkomen van klachten, revalidatie en uitbreiden van conditie, niveau en lenigheid binnen uw sport staat centraal. Ook als u klachten ervaart die anderen niet lijken te ervaren, kunt u samen met onze sportfysiotherapeut kijken naar wat uw “achilleshiel” is. Onze sportfysiotherapeut is bedreven in het maximale uit u halen; met of zonder blessure, maar rekening houdend met uw gezondheid en uw grenzen. Dit dus ook als u begint met sporten op een bewuste manier en blessures wil voorkomen.

Maak een afspraak bij ons

Ons team staat klaar om u te helpen bij al uw klachten.