Photo of Mariette Morres

Mariette Morres

In 1977 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de opleiding Fysiotherapie te Breda. Ik ben gestart als algemeen fysiotherapeut in het voormalige Diaconessen ziekenhuis te Breda en van 1978-2008 ben ik werkzaam geweest in een particuliere praktijk in Boxtel.

Sinds 1986 heb ik me gespecialiseerd op het gebied van Zwangerschapsbegeleiding en van daaruit is mijn interesse gegroeid richting Bekkenfysiotherapie. Ik heb mezelf vanaf dit moment daarin steeds verder ontwikkeld. Inmiddels is bekkenfysiotherapie een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie en sta ik geregistreerd als Bekkenfysiotherapeute. Deze registratie is noodzakelijk ter bescherming van de patient en om goede gespecialiseerde zorg te kunnen garanderen op de onderdelen van de Bekkenfysiotherapie. Sinds 2004 bestaat dit Register Bekkenfysiotherapie. Slechts fysiotherapeuten die aan de hierin omschreven kwaliteitseisen voldoen, worden toegelaten in het Register Bekkenfysiotherapie.

Sinds 2008 werk ik als Bekkenfysiotherapeut bij Kootstra Fysiotherapie in Nuenen en begeleid ik patienten ter revalidatie door middel van Medische Fitness. In juni 2015 heb ik de opleiding Dry Needling in bekken-, buik-, en bilregio afgerond en mijn registratie hiervoor behaald. Daarnaast heb ik de cursus Medische -/ Kinesio Taping gevolgd, evenals de opleiding Bewegen met ouderen en geef ik voorlichting op het gebied van Gezondheidsbevordering 50+ voor de GGD Zuid-Oost Brabant.